Болни чакат с часове, понякога с дни наред на опашка за ТЕЛК. И

...
Болни чакат с часове, понякога с дни наред на опашка за ТЕЛК. И
Коментари Харесай

Пациенти чакат с часове на опашка за ТЕЛК

Болни чакат с часове, от време на време с дни наред на опашка за ТЕЛК. И през вчерашния ден, и през днешния ден в Хасково пациенти се редят и чакат прави в горещините по няколко часа, съобщи NOVA.

Защо се стигна до безпорядък след новата промяна, откакто беше въведен нов метод на работа на комисиите?

„ Вчера ми казаха ако не ми харесва, да се оплача в РЗИ или пред Народното събрание ”, показа един от чакащите пациенти, който идва за втори ден.

Критикуват новия правилник за ТЕЛК

По думите на зам.- шефа на МБАЛ – Хасково доктор Иван Иванов усложнения има при стартирането на всяка една нова система.

С пациенти комисиите работят до обяд, с цел да може, според новите правила, чиновниците да цифровизират всички документи на хората. Това изясни шефът на РЗИ – Хасково доктор Станимира Тананова.

„ В РКМЕ приблизително на месец се одобряват от 800 до 1000 документа. За предишния месец 270 са единствено първичните ”, означи доктор Тананова. В момента в картотеката в Хасково работят единствено двама чиновници, като единият е подал заявление за овакантяване.

Пациентите схващат, че работата им е доста, само че упорстват да има ред при чакането.

" Какво пречи да сложат една машина, да си вземеш номерче, а би трябвало да висиш? Сигурно пробват дали в действителност си за ТЕЛК, или можеш да издържаш ”, майтапи се Веселин Василев.

Според здравните управляващи промяната ще докара до по-малко очакване за освидетелстване.

„ Целта на тази смяна е точно това - да не се чака с месеци за освидетелстване, а да минават на ТЕЛК там, където има опция, които ТЕЛК-ове не са натоварени, което пък ще облекчи и работата на РКМЕ с по-бързото минаване ”, изясни шефът на РЗИ - Хасково.

С въвеждането на новите правила пациентите се разпределят към ТЕЛК-ове в цялата страна и няма да има потребност да вървят на място. Все още не е ясно обаче по какъв начин ще изпращат спомагателни документи към комисиите.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР